Informatieavond subsidie woningisolatie 18 augustus

Donderdagavond 18 augustus organiseert Vogelwijk Energiek in samenwerking met de gemeente Den Haag een informatieavond over de subsidiemogelijkheden voor woningisolatie. Locatie: kantine van het Tennispark Houtrust, Laan van Poot 38. en de aanvang is 19.30 uur.

  • EPA-adviseur Michiel de Raaij geeft voorlichting over de beste manier waarop u uw woning kunt isoleren.
  • Aannemer Maurits Burkhardt geeft praktijkvoorbeelden van succesvolle woningisolatie.
  • Ceciel Rip van de gemeente Den Haag geeft informatie over de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie voor dak- en vloerisolatie
  • Na afloop van de presentaties kunt u met deze deskundigen informeel van gedachten wisselen over een voor u passende aanpak.

Juni jl. heeft Vogelwijk Energie(k) samen met de gemeente Den Haag een informatieavond gehouden over het isoleren van woningen (dak- en vloeren). De gemeente heeft hiervoor een interessante subsidiemogelijkheid beschikbaar. Aan de hand van eerder genomen thermische opnames van enkele proefwoningen in onze wijk is op de avond in juni een en ander verduidelijkt.

Deze avond werd druk bezocht. Er blijkt grote belangstelling onder de bewoners van de Vogelwijk te zijn om iets te doen aan woningisolatie.   Tijdens deze avond werd besloten een vervolgbijeenkomst te organiseren. Deze zal plaatsvinden op donderdag 18 augustus. De avond is zeker ook interessant voor hen die de eerste bijeenkomst hebben gemist!

Op deze avond zal de gemeente de subsidie-regeling toelichten, zal een EPA-adviseur aanwezig zijn (EPA= energie-prestatie-advies) en hebben wij enkele (wijk)aannemers gevraagd om de concrete aanpak toe te lichten.

De subsidieregeling voor dak- en vloerisolatie loopt waarschijnlijk eind november af.  Als u voornemens bent om uw stookkosten sterk terug te brengen dan kunt u de 18e augustus alle benodigde informatie krijgen om nog van deze subsidiemogelijkheid te kunnen profiteren!

De avond wordt  gehouden in de kantine van het Tennispark Houtrust, Laan van Poot 38. en de aanvang is 19.30 uur.