Energiebesparingsadvies

Energiebesparing is altijd goed. De trias energetica begint ermee: 1. besparen, 2. verschuiven naar elektrisch, 3. zelf opwekken. Maar energiebesparing is niet altijd makkelijk. Daarom adviseert Vogelwijk Energie(k) om goed advies in te winnen. Regelmatig organiseert Vogelwijk Energie(k) acties voor het uitvoeren van aanbevolen maatregelen in samenwerking met Haagse bedrijven.

Adviezen van Vogelwijk Energie(k)

 1. Sinds najaar 2022 heeft Vogelwijk Energie(k) energiecoaches. Zij kunnen met u meedenken over maatregelen voor uw huis, die passen bij uw wensen en budget. U kunt deze lokale “adviseurs” boeken via deze link. De coaches hebben de HOOM cursus gevolgd via de HEBA (Haagse Energie Besparings Aanpak) en hebben overzicht over mogelijke duurzame maatregelen.
 2. Leden van VogelwijkEnergie(k) kunnen met €150 korting professioneel energieadvies krijgen voor hun woning. Wij werken met energie-adviseur Hilbrand Does, die verschillende soorten energieadvies geeft: van mogelijke besparingsmaatregelen voor uw woning tot een aanvraag Energielabel, dat verplicht is bij de verkoop van een woning.
  • Hilbrand rekent € 270,- voor zijn advies – als lid van de vereniging betaalt u echter slechts € 120  voor een uitgebreide inspectie van uw huis en een advies op maat voor de mogelijkheden om energie te besparen.
  • Een volledige labelaanvraag inclusief het verplichte inmeten van uw huis kost € 390 (bij een woning tot maximaal 150 m2). Ook daarop krijgt u als lid € 150 subsidie.
  • U kunt Hilbrand bereiken via 06-50865049, email hilbrand@energiegarant.nl. Bent u nog geen lid? Meldt u dan aan via de pagina Lid worden en vraag tegelijkertijd een advies aan.
 3. Kijk voor inspiratie naar Ervaringen van Wijkbewoners en naar het Groenlingenlab, initiatief van twee Vogelwijkers. Aarzel niet om contact op te nemen met deze “ervaren” wijkbewoners voor tips en ervaringen.
 4. Hou van je Huis geeft onafhankelijk advies bij duurzaam onderhoud of renovatie van uw woning zoals nieuwe kozijnen of dak. U kunt ook advies krijgen over kleine duurzame oplossingen in uw woning zoals ledlampen, radiatorfolie of tochtstrips.
 5. Bezoek of organiseer een zg “EnergyParty” met hulp van 070energie(k). Zie hier voor een impressie.
 6. Specifiek voor VVEs heeft de gemeente een “VVE Balie”. Het portaal (website) van de balie is in onderhoud maar U kunt contact opnemen met Cor van Dijk via cor.vandijk@denhaag.nl