Energiebesparingsadvies

Energiebesparing is de maatregel die altijd goed is en die bovenaan de trias energetica staat. Toch vergt energie besparen soms grote uitgaven. Daarom adviseert Vogelwijk Energie(k) om goed advies in te winnen (meer daarover hieronder). Regelmatig organiseert de vereniging acties voor het uitvoeren van aanbevolen maatregelen in samenwerking met Haagse bedrijven zoals Energy Guards.

Adviezen van Vogelwijk Energie(k)

 1. Voor leden van VogelwijkEnergie(k) bieden wij €100 korting aan voor een energieadvies voor uw woning. Wij hebben daarvoor een overeenkomst gesloten met energie-adviseur Hilbrand Does. Hij geeft verschillende soorten energieadvies: van mogelijke besparingsmaatregelen voor uw woning tot een aanvraag Energielabel, dat verplicht is bij de verkoop van een woning.
  • Hilbrand rekent € 200,- voor zijn advies – als lid van de vereniging betaalt u echter slechts € 100  voor een uitgebreide inspectie van uw huis en een advies op maat voor de mogelijkheden om energie te besparen.
  • Een volledige labelaanvraag inclusief het verplichte inmeten van uw huis kost € 295 (of € 345 bij een woning groter dan 150 m2). Ook daarop krijgt u als lid € 100 subsidie.
  • U kunt Hilbrand bereiken via 06-50865049, email hilbrand@energiegarant.nl. Bent u nog geen lid? Meld u dan aan via de pagina Lid worden en vraag tegelijkertijd een advies aan.
 2. Kijk voor inspiratie naar Ervaringen van Wijkbewoners en naar het Groenlingenlab, initiatief van twee Vogelwijkers. Aarzel niet om contact op te nemen met deze “ervaren” wijkbewoners voor tips en ervaringen.
 3. Hou van je Huis geeft onafhankelijk advies bij duurzaam onderhoud of renovatie van uw woning zoals nieuwe kozijnen of dak. U kunt ook advies krijgen over kleine duurzame oplossingen in uw woning zoals ledlampen, radiatorfolie of tochtstrips.
 4. Bezoek of organiseer een zg “EnergyParty” met hulp van 070energie(k). Zie hier voor een impressie.
 5. Vraag om advies aan lokale adviseurs via deze link, u krijgt dan hulp van stadsgenoten die zijn getraind via de HEBA (Haagse Energie Besparings Aanpak). Vogelwijk heeft zulke adviseurs nog niet zelf. Wij werken daar wel aan.