Energiebesparingsadvies

Energiebesparing vergt soms grote uitgaven dus dan is het fijn om eerst een goed advies te krijgen. Vogelwijk Energie(k) biedt hiervoor de volgende opties:

  1. U kunt zich weer aanmelden voor een energieadvies met betrekking tot uw woning. VwE heeft daartoe een overeenkomst gesloten met energie-adviseur Hilbrand Does. Hilbrand levert verschillende soorten energieadvies. Dat varieert van een advies dat is gericht op het verbeteren van uw huis en de mogelijke besparingsmaatregelen met hun effecten, tot een aanvraag Energielabel, dat verplicht is bij de verkoop van een woning.
    Hilbrand rekent € 200,- voor zijn advies en als VwE-lid krijgt u € 100 subsidie van ons. Zo betaalt u slechts €100 voor een uitgebreide inspectie van uw huis en een advies op maat voor de mogelijkheden om energie te besparen. Een volledige labelaanvraag inclusief het verplichte inmeten van uw huis kost € 295 (of € 345 bij een woning groter dan 150 m2). Ook daarop krijgt u € 100 subsidie.
    U kunt Hilbrand bereiken via 06-50865049, email hilbrand@energiegarant.nl. Bent u nog geen lid? Meld u dan aan via de pagina Lid worden en vraag tegelijkertijd een advies aan.
  2. Kijk voor inspiratie op de pagina “Ervaringen van Wijkbewoners” en aarzel niet om contact op te nemen met iemand die misschien goede tips en ervaringen kan delen.
  3. Hou van je Huis geeft onafhankelijk advies bij duurzaam onderhoud of renovatie van uw woning zoals nieuwe kozijnen of dak. U kunt ook advies krijgen over kleine duurzame oplossingen in uw woning zoals ledlampen, radiatorfolie of tochtstrips.
  4. Een initiatief van twee Vogelwijkers is het Groenlingenlab
  5. Bezoek of organiseer een zg “EnergyParty” met hulp van 070energie(k). Zie hier voor een impressie.
  6. In Den Haag bestaat het HEBA (Haags Energie Besparings Aanpak), dat werkt met adviseurs per wijk. Vogelwijk heeft die nog niet zelf, maar u kunt wel gebruik maken van de bestaande energiecoaches; aanvragen via deze link.

Bovendien kunt u, zo u wilt, voor het uitvoeren van sommige van de aanbevolen maatregelen gebruik maken van de verduurzamingscampagne die VwE begin mei 2019 is gestart in samenwerking met het Haagse bedrijf Energy Guards.