Energiebesparingsadvies

Energiebesparing vergt soms grote uitgaven dus dan is het fijn om eerst een goed advies te krijgen. Vogelwijk Energie(k) biedt hiervoor de volgende opties:

  1. U kunt zich weer aanmelden voor een energieadvies met betrekking tot uw woning. VwE heeft daartoe een overeenkomst gesloten met EPA-adviseur Hilbrand Does. EPA staat voor Energie Prestatie Advies en is niet hetzelfde als een Energielabel, dat verplicht is bij verkoop of verhuur van uw huis, maar kan u wel helpen het label ‘op te hogen’. Het EPA advies is gericht op het verbeteren van uw huis. Als VwE-lid betaalt u slechts €75 voor een uitgebreide inspectie van uw huis en een advies op maat voor de mogelijkheden om energie te besparen. Hilbrand rekent € 150,- voor zijn advies en u krijgt van ons € 75,- terug. U kunt Hilbrand bereiken via 06-50865049, email hilbrand@energiegarant.nl. Bent u nog geen lid? Meld u dan aan via de pagina Lid worden en vraag tegelijkertijd een advies aan.
  2. Kijk voor inspiratie op de pagina “Ervaringen van Wijkbewoners” en aarzel niet om contact op te nemen met iemand die misschien goede tips en ervaringen kan delen.
  3. Kijk ook eens op de pagina van Duurzaam Den Haag over de Haagse Energiesbesparingsaanpak (HEBA). Ook als Vogelwijkbewoner kunt U via die weg een afspraak maken met een lokale energiecoach.
  4. Een initiatief van twee Vogelwijkers is het Groenlingenlab

Bovendien kunt u, zo u wilt, voor het uitvoeren van sommige van de aanbevolen maatregelen gebruik maken van de verduurzamingscampagne die VwE begin mei 2019 is gestart in samenwerking met het Haagse bedrijf Energy Guards.