Vogelwijk Energie(k)coaches!

Sinds dit najaar heeft Vogelwijk Energie(k) energiecoaches. Zij kunnen met je meedenken over maatregelen voor uw huis, die passen bij jouw wensen en budget.

De energiecoaches zijn medebewoners uit de Vogelwijk die een speciale HOOM cursus gevolgd hebben over verduurzamen van huizen. Zij hebben overzicht over mogelijke duurzame maatregelen. Je kunt een Vogelijk energie(k)coach boeken via Duurzaam Den Haag – HEBA (Haagse Energie Besparings Aanpak).

De variëteit in behoeften die naar voren komt uit de coachgesprekken is groot: isoleren (vloer, gevel, dak), kleine maatregelen (kieren dichten, radiatorfolie etc), ventileren (schone lucht in huis regelen) en installeren (nieuw warmtesysteem of aanpassingen in het bestaande systeem?). Waar kan je het beste mee beginnen, wat werkt en wat werkt niet, wat is het streefdoel voor mijn huis, zijn er subsidies, welke installateur kan maatregelen goed uitvoeren etc? 

De energiecoaches uit de Vogelwijk kunnen je bij dit soort vragen helpen. Ze hebben niet het antwoord op alle vragen, maar kunnen goed meedenken. En samen weten ze behoorlijk veel. Schroom dus niet en meld je aan voor een vrijblijvend gesprek!

Feiten en cijfers over energiecoaches

  • Zomer 2022 begonnen de eerste coaches uit de Vogelwijk aan de HOOM-opleiding. Sinds november staan ongeveer 10 energiecoaches uit de wijk gratis voor je klaar.
  • 33 huizen uit de vogelwijk hebben zich aangemeld voor een coachgesprek. Voor 21 huizen hebben de coaches met de bewoners in oktober en november kansen en mogelijkheden voor energiebesparing en klimaatmaatregelen in kaart gebracht.
  • In heel Den Haag zijn ongeveer 80 coaches actief en dat aantal groeit momenteel naar boven de 100. Samen hebben de coaches in 2022 tot nu toe in totaal bijna 850 gesprekken afgerond.
  • Enkele coaches uit de Vogelwijk helpen ook mee in andere wijken, waar nog geen coaches actief zijn. Vooral voor huurders zijn er nog extra coaches nodig in Den Haag. Help je graag mee, dan kan je je aanmelden bij info@vogelwijkenergiek.nl