Warmtescan

Vogelwijk Energie(k) biedt de mogelijkheid om een warmtescan van uw woning te laten maken. Op een zg. infraroodfoto is door verschillende kleuren te zien op welke plekken van het huis de meeste warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld door de voordeur. Of waar het kozijn niet goed aansluit op de muur, of aan de zijkant van de dakkapel waar isolatie ontbreekt. Op zo’n scan is het meest te zien als het verschil tussen binnen- en de buitentemperatuur groot is. De beste tijd is dus aan het eind van een koude nacht. Indien u belangstelling heeft, stuur dan een mail naar info@vogelwijkenergiek.nl. U krijgt dan, wanneer er een koude nacht aan lijkt te komen, bericht om uw verwarming eenmalig ‘s nachts hoog te laten branden.

De warmtescan wordt gemaakt door het bedrijf “4Home2 Thermografie en lekkage onderzoek”. Het is mogelijk om per gevel een warmtefoto te laten maken, en voor leden geldt een eigen bijdrage van slechts €25 per gevel. Nadat de foto’s zijn genomen krijgt u circa een maand daarna de foto’s toegestuurd met toelichting.

Bent u geen lid van Vogelwijk Energie(k), maar wilt u wel van dit aanbod gebruik maken, meldt u zich dan aan als lid op hetzelfde email-adres. Contributie is €15/jaar.
Meer informatie over warmtescans, met voorbeelden van foto’s: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/isoleren-en-besparen/warmtebeelden/

U kunt ook zelf aan de slag met een infrarood thermometer. Hiermee kunt u snel en eenvoudig zelf opsporen waar de grootste tochtgaten en warmtelekken zitten, die u vervolgens met tochtstrippen, extra isolatie of anderszins kunt (laten) aanpakken. Zie hier.