Warmtescan, infrarood thermometer

Evenals voorgaande jaren biedt Vogelwijk Energie(k) deze winter de mogelijkheid om een warmtescan van uw woning te laten maken. Op een infraroodfoto is door verschillende kleuren te zien op welke plekken van het huis de meeste warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld door de voordeur. Of waar het kozijn niet goed aansluit op de muur, of aan de zijkant van de dakkapel waar isolatie ontbreekt. Op zo’n scan is het meest te zien als het verschil tussen binnen- en de buitentemperatuur groot is. D beste tijd is dus aan het eind van een koude nacht. Indien u belangstelling heeft, stuur dan een mail naar info@vogelwijkenergiek.nl. U krijgt dan, wanneer er een koude nacht aan lijkt te komen, bericht om uw verwarming eenmalig ‘s nachts hoog te laten branden.

De warmtescan wordt gemaakt door het bedrijf Augustus Warmte, en voor maximaal 20 leden geldt een eigen bijdrage van slechts €25. Nadat de foto’s de betreffende nacht zijn genomen krijgt u ze toegestuurd met toelichting.

Bent u geen lid van Vogelwijk Energie(k), maar wilt u wel van dit aanbod gebruik maken, meldt u zich dan aan als lid op hetzelfde email-adres. Contributie is €25/jaar.
Meer informatie over warmtescans, met voorbeelden van foto’s: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/isoleren-en-besparen/warmtebeelden/

U kunt desgewenst ook zelf aan de slag. Daartoe kunt u een infrarood thermometer gratis afhalen. Hiermee kunt u snel en eenvoudig zelf opsporen waar de grootste tochtgaten en warmtelekken zitten, die u vervolgens met tochtstrippen, extra isolatie of anderszins kunt (laten) aanpakken. Ook hiervoor kunt zich – met naam, adres en telefoonnummer – melden via info@vogelwijkenergiek.nl. Wij nemen dan contact op om een afspraak te maken.