Elektrische deelauto rijdt ook voor u!

U heeft ‘m waarschijnlijk niet gehoord, maar misschien wel gezien, die mooie, blauwe auto met een levensgroot wit elektrisch snoer èn het logo van Vogelwijk Energie(k) erop. Deze geheel elektrische Nissan Leaf stond nog maar net geparkeerd bij de laadpaal aan de Mezenlaan of er meldden zich alweer nieuwe deelnemers aan voor het proeftraject. Een deelneemster: “Het is een bijna hemels gevoel om in die auto te rijden. Die stilte, dat snelle optrekken, in een tunnel gaat vanzelf het licht aan en daarna weer uit. Een zwoele stem geeft je een seintje als je in de buurt van een laadpaal komt. Waar je ook parkeert ontstaat vanzelf een kring belangstellenden. En het zijn niet alleen schone, maar ook nog ’s goedkope kilometers… voor mij is die auto een blijvertje!”.

Er is nog plaats voor enkele deelnemers aan het proefproject elektrische deelauto voor leden van Vogelwijk Energie(k), met voorlopige, voordelige tarieven. In aanvulling op de laadpaal aan de Mezenlaan komen er binnenkort verspreid door de wijk nog meer laadpalen bij.

Deelname aan de pilot, die tot en met februari 2014 loopt, kost € 10 per maand; voor uw gereden kilometers betaalt u altijd 10 cent/km. Als u de auto niet langer meeneemt dan anderhalf uur kost u dat verder niets. Voor een hele ochtend (8-14.00 uur), middag (14.00-18.00 uur) of avond (vanaf 18.00 uur) betaalt u € 5 bovenop de kilometerheffing. Als u de auto een hele dag voor uzelf wilt houden is dat naar verhouding wat duurder, u betaalt dan € 25 bovenop de kilometerheffing.

Meedoen? Meer weten? Mail naar: info@vogelwijkenergiek.nl
Nog geen lid van Vogelwijk Energie(k)? Ook dat is met een mailtje snel geregeld!