Zet ‘m op 70! en bespaar direct geld

Het is nog niet duidelijk wat er in onze wijk gaat gebeuren om van het aardgas af te komen. Toch kunt u al genoeg doen om uw woning te verduurzamen. Er zijn maatregelen die ‘altijd goed’ zijn. Denk aan het verbeteren van de isolatie van uw huis, of aan het verminderen van uw energieverbruik.

Een voorbeeld hiervan is onze actie ‘Vogelwijk zet ‘m op 70!’, die op 1 oktober 2019 van start is gegaan. Deze actie gaat over het verlagen van de watertemperatuur van de CV-ketel. Waarom is dit slim?

  • U bespaart direct geld. Als u de watertemperatuur van de CV-ketel verlaagt, werkt de ketel efficiënter. U gebruikt minder gas en dat levert dus direct geld op.
  • U helpt andere buurtbewoners. Als u meedoet, levert dat veel informatie op over het optimaliseren van CV-ketels. Hiermee kunnen we andere wijkbewoners veel beter adviseren.
  • We gaan beter van het gas af. De informatie die deze actie oplevert, helpt de Vogelwijk om de beste oplossing te kiezen om van het aardgas af te gaan.

De actie ‘Zet ‘m op 70!’ loopt van oktober 2019 tot april 2020. U kunt op drie manieren meedoen. We bieden, in samenwerking met de gemeente Den Haag, een gratis basisvariant, waarbij een installateur de CV-temperatuur op 70˚C zet en meteen een controle van uw CV-installatie uitvoert. Daarnaast zijn er twee opties waarbij een installateur technische voorzieningen aanbrengt die uw CV-installatie nog efficiënter maken. Deze opties zijn niet gratis, maar u krijgt er wel subsidie voor.

U leest verdere details hier.