Snel en gemakkelijk naar een definitief energielabel

Heeft u al een definitief energielabel?

Heeft u al actie ondernomen om het voorlopige energielabel van uw woning om te zetten naar een definitief label? Zo’n brevet van de ‘energiewaarde’ heeft u nodig als u uw huis wilt verkopen of verhuren. Wie nog geen definitief label heeft laten registreren, heeft begin dit jaar een brief ontvangen van het Rijk met een voorlopig label. In de Vogelwijk is dat vaak de minst gunstige variant: G.

Spreekuur Energielabels

Bij de voorjaarsbijeenkomst op 26 mei kunt u tijdens een spreekuur voor adviesgesprekken met erkende deskundigen uw voorlopige label laten omzetten naar een -zo mogelijk gunstiger- definitief label. U kunt aan de hand van dat gesprek ook een offerte aanvragen voor energiebesparende maatregelen, waardoor u vervolgens een sprong kunt maken naar een nog veel gunstiger label.

Voor leden van Vogelwijk Energie(k) is het adviesgesprek ter waarde van € 19 helemaal gratis. NIet-leden betalen slechts € 10. Wie nu lid wordt, krijgt het adviesgesprek ook cadeau. Het lidmaatschap kost € 25 per jaar.

Wat moet u meebrengen voor het omzetten van uw label?

Uw DIGID inloggegevens, de brief met uw voorlopige label en bewijsstukken van energiebesparende maatregelen die u al heeft getroffen.