3e Duurzame Open Huizen Dag

Op zaterdag 18 mei kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje nemen achter de voordeur van zo’n 40 woningen in Den Haag, waarvan ook een aantal in de Vogelwijk. De bewoners zijn bezig hun huis energiezuiniger te maken en willen hun enthousiasme, kennis en ervaring graag delen met anderen die ook de duurzame kant op willen.

De voorbeeldbewoners zijn ambassadeurs van het project ‘Duurzaam de wijk in’. Dit project is een voorbeeld van duurzame samenwerking tussen bewoners, een energiecoach en de gemeente. Volgens de bewoners is duurzaamheid ‘verslavend’. Het is goed voor het milieu en de energierekening gaat ervan omlaag.

Wat er zoal te zien is? Allerlei energiebesparende en andere duurzaamheidsmaatregelen. Denk aan vloer-, gevel- en dakisolatie, geavanceerde verwarmingssystemen, zonnepanelen, slimme meters en thermostaten; regenwateropvangsystemen en groene daken.

Waar kunt u terecht? Kijk voor een overzicht van adressen en maatregelen op: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/natuur-en-milieu/to/Duurzame-voorbeeldwoningen.htm

Als u meer wilt weten over specifieke maatregelen in de Vogelwijk, wilt deelnemen als bezoeker of misschien ook uw huis wilt openstellen, stuurt u dan een mailtje naar info@vogelwijkenergie.nl .