Gratis Koninklijke elektrische proefrit!

De Elektrische Vogelwijkdeelauto is er ook voor u!

Bezoekers van de Koninginnemarkt Sijzenlaan krijgen de unieke kans een ritje te maken met een volledig elektrische Nissan Leaf, het energiezuinige en schone paradepaardje van Vogelwijk Energie(k). Gratis en geheel vrijblijvend. Breng wel uw rijbewijs mee!

Een aantal wijkgenoten ging u voor, en zij staan te trappelen om onder extra aantrekkelijke voorwaarden van start te gaan met het proeftraject Elektrische deelauto voor de Vogelwijk. De proef is een gezamenlijke actie van Vogelwijk Energie(k), ANWB en AON (verzekeringsmakelaar en werkgever van wijkgenoot Evert-Jeen van der Meer die al een tijd buitengewoon tevreden elektrisch rondrijdt).

Rond de zomer nemen onze koplopers met gepaste trots hun deelauto voor ruim een halfjaar in gebruik! Een mooie periode om te bekijken of die eigen (tweede) auto eigenlijk niet weg kan, alleen al vanuit kostenoogpunt een meer dan aantrekkelijk perspectief!

De deelnemers aan de proef betalen een bescheiden maandelijkse bijdrage en vergoeding per gereden kilometer (in de orde van € 15 à 25 per maand en 10 à15 cent per kilometer.) Boeken en betalen gebeurt met  behulp van een slim en gebruikersvriendelijk online systeem.

Met dank aan de ANWB en de Gemeente Den Haag kunnen we rekenen op meerdere laadpalen in de wijk. De actieradius van de auto is tot zo’n 150 kilometer, maar er kan op steeds meer plaatsen ‘bijgetankt’ worden. Opladen tot 80% aan een snellader kost circa 30 a 40 minuten.

De deelnemers aan het proeftraject wonen verspreid door de wijk, en zullen daarom in eerste instantie van tijd tot tijd een stukje verder moeten lopen of fietsen naar hun auto. Op de langere termijn streven wij uiteraard naar meer deelnemers, meer schone deelauto’s en minder vervuilende auto’s in onze wijk. Daarmee zetten we een flinke stap op weg naar ons ideaal: de Vogelwijk klimaatneutraal!

Spelregels proeftraject Elektrische Vogelwijkdeelauto:

  • Deelnemers zijn lid van Vogelwijk Energie(k) en hebben een geldig rijbewijs.
  • Eén van de deelnemers fungeert als aanspreekpunt/hoofdbeheerder van de auto, houdt het leenrooster bij en zorgt voor onderhoud, reparaties en wasbeurten.
  • Deelnemers maken onderling afspraken over het leenrooster. Boeken en afrekenen doen zij via een online systeem.
  • Deelnemers laten de auto na gebruik van binnen en van buiten netjes achter, aangesloten op de afgesproken laadpaal. Eventuele schade en problemen met de auto melden zij direct bij de hoofdbeheerder.

Wilt u meedoen? Mail ons via info@vogelwijkenergiek.nl