Energieke en inspirerende najaarsbijeenkomst 25 nov 2014

INFORMATIEBIJEENKOMST LICHT & TOCHT

Op 25 november 2014 kwamen ruim zestig leden bij elkaar in de spiksplinternieuwe Heldringschool aan het IJsvogelplein voor een informatieve, inspirerende en gezellige avond. De herfst is begonnen, het is donker en het waait – buiten en soms zelfs binnen. We willen meer licht, minder tocht en natuurlijk nog steeds energie besparen.
Alle aanwezige leden kregen hun gratis LEDlamp mee. Wie er niet bij kon zijn, krijgt de lamp z.s.m. thuisbezorgd of kan ‘m afhalen – mail info@vogelwijkenergiek.nl

Stand van zaken Jaarplan 2014/2015

VwE-voorzitter Rutger van Hoogstraten lichtte toe waar we staan, en hoe we verder gaan op weg naar een CO2-neutrale Vogelwijk in 2040.
Bekijk de presentatie Programma informatieavond.

Meer mooier energiezuinig licht, minder tocht

EPA-adviseur Hilbrand Does, onze vraagbaak, vertelde alles over mooie, warme en toch zuinige verlichting en over innoverende oplossingen om tocht uit te bannen.
Bekijk de presentatie LEDLICHT & TOCHT
Hilbrand helpt ons op weg met materialen voor een aantrekkelijke prijs voor leden.
Bestelformulier bespaarpakket VwE.
Meer over energieadviezen…

ALV ZonneVogel Coöperatie U.A.

Tijdens deze avond hielden we ook de algemene ledenvergadering voor de leden van ZonneVogel (die agenda en stukken per email hadden ontvangen). Een aantal niet-leden woonde de vergadering als toehoorders bij.

LEDverlichting voor het hele huis

Vergeet de schamele lichtopbrengst en het koude licht van de eerste LEDlampen en laat u voorlichten over manieren waarop u uw huis energiezuinig, maar toch effectief en sfeervol kunt verlichten met de nieuwste generatie LEDlampen die nu een volwaardig alternatief zijn voor de stroomvretende gloeilamp.

Tegenwoordig zijn LEDlampen verkrijgbaar in een reeks van ‘kleurtemperaturen’, van koel wit tot extra warm wit, al dan niet dimbaar – en ze zijn er in alle soorten en maten voor verschillende fittingen. Ze zijn daardoor geschikt voor allerlei doeleinden, van leeslicht tot sfeerverlichting. Ze floepen net als gewone gloeilampen meteen aan en hebben dus niet het nadeel van een lange inschakeltijd, zoals spaarlampen. LEDlampen zijn nog zuiniger dan spaarlampen en zeer duurzaam; ze gaan maar liefst 50 x langer mee dan een gloeilamp en 5 x langer dan een spaarlamp! Met name LED spots zijn wel 5x zuiniger dan halogeenspots en in het algemeen 1-op-1 vervangbaar!

Om onze leden dit zelf te laten ervaren  krijgen al onze huidige en nieuwe leden een gratis LED lamp met warm licht van (omgerekend) 60W.

Tocht – oplossing gezocht?

Grootste kostenpost qua energie voor de gemiddelde Vogelwijkwoning is het warmteverlies door tocht. Tocht uitbannen is makkelijk en goedkoop, levert aanzienlijke energiebesparing op èn u geniet van meer comfort! Verbaas u over de mogelijkheden die tochtband en isolatiestrips te bieden hebben, in allerlei uitvoeringen. Informeer, investeer (een bescheiden bedrag), ga aan de slag en bespaar meteen een heleboel!
Eerst de warmtelekken opsporen? Leen een van onze tochtmeters!