Thema-avond met Maurits Groen, 23 november 2015

  • Duurzame informatiemarkt met experts

  • Overzicht van lopende en geplande activiteiten
    Presentatie door Rutger van Hoogstraten

  • Presentatie van een gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen
    Een nieuw, laagdrempelig buurtcollectief voor zonnepanelen op uw eigen dak. Elke afzonderlijke installatie wordt afgestemd op de specifieke mogelijkheden van het dak en de wensen van de bewoners. Maatwerk met alle voordelen van gezamenlijke inkoop! Klik hier voor meer informatie.
  • Inleiding door Maurits Groen, nummer 1 van de Duurzame 100 van daglad Trouw

We zijn heel blij dat in vervolg op de lezing door Herman Wijffels in 2013, wij ons dit jaar kunnen laten inspireren door Maurits Groen, duurzaam en sociaal ondernemer in de breedste en groenste zin van het woord. Hij houdt zich al jaren bezig met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken en is bekend als pleitbezorger voor duurzaamheid en initiator van duurzame coalities en bedrijven. Maurits Groen staat dan ook al jaren hoog in de Duurzame 100 van dagblad Trouw: sinds 9 oktober op de eerste plaats!

Maurits Groen is onder meer mede-initiatiefnemer van WakaWaka, de zeer efficiënte, op zonne-energie werkende LEDlamp en oplader. WakaWaka (‘helder licht’ in Swahili) streeft ernaar de allerbeste duurzame energieoplossingen beschikbaar én betaalbaar te maken voor mensen in de Derde Wereld.

Maurits Groen koppelt overheden, bedrijven en NGO’s met als doel de wereld een beetje duurzamer te maken. Hij volgde afgelopen juni Wubbo Ockels op als voorzitter van de GroeneGrachten, het Amsterdamse energieproject waarmee Ockels wilde aantonen dat ook oude, beschermde grachtenpanden energiezuinig kunnen zijn. Ook daardoor kan Maurits Groen zich goed identificeren met ons streven naar energiezuinig wonen in onze jaren-dertig Vogelwijkwoningen!

Hij is stuurgroeplid en juryvoorzitter van Duurzame Dinsdag, en platformlid van Urgenda, dat recent de opzienbarende klimaatzaak tegen de Staat won. In 2010 kreeg Maurits Groen het ‘Duurzame lintje’ van de minister van VROM.