Ledenbijeenkomst 9 november 2016 – Aankondiging

Op woensdag 9 november wordt een ledenbijeenkomst gehouden in de kantine van sportvereniging Quick (Savornin Lohmanlaan). Tijd: 20.00 uur (zaal open 19.45).

Gastsprekers zijn Gerben-Jan Gerbrandy (Europarlementariër namens D66 en Vogelwijkbewoner) en Tom Egyedi (al een flink aantal jaren actief in het verduurzamen van o.a. woningen, woonachtig in het Statenkwartier). Gerben Jan vertelt over zijn werk aan duurzaamheid voor D66 in het Europees parlement, wat we daarvan (zullen) merken in de wijk en hoe we er aan kunnen bijdragen.

Tom heeft ervaring opgedaan (samen met Ardo de Graaf) met het energiezuiniger (tot wel 70%) maken van een 20-tal woningen in en om Den Haag; dit geeft ons een goed inzicht in wat je allemaal kunt bereiken. Hun rapport is hier ( rapport-20-x-energieneutraal-16-november-2014-ps ) te downloaden .

Daarnaast zullen veel aandacht besteden aan opende en startende acties, onder andere de actie die Vogelwijk Energie(k) start in samenwerking met het initiatief van de gemeente Den Haag genaamd “Hou van je huis”, bedoeld om woningeigenaren te stimuleren om hun huis duurzamer te maken. Er zit een ‘advieswinkel’ aan de Goudsbloemlaan 82, op het hoekje bij de Jumbo. De gemeente heeft stichting “Het GroenePlatform” ingehuurd om de wijk in te gaan om op basis van een gesprek en opmeting van het huis kosteloos en vrijblijvend een offerte uit te brengen met alle verbetermogelijkheden op het punt van duurzaamheid. Daarna kan een aantal geselecteerde installateurs het gewenste werk uitvoeren onder toezicht van het Platform. Ook hiervoor zijn subsidiemogelijkheden, zowel van het rijk als van de gemeente; die subsidies worden voor u geregeld.

De huisbezoeken zullen worden aangekondigd in een gezamenlijke introductiebrief van de gemeente, Groene Platform en Vogelwijk Energie(k), met fotos van de betreffende adviseurs die bij u kunnen aanbellen..