Informatiemarkt 13 mei 2014

Voor, tussen en na de vergaderingen van Vogelwijk Energie(k) en ZonneVogel wisselden de leden ervaringen uit en raadpleegden zij experts en installateurs op de duurzame informatiemarkt. Zij kregen tekst en uitleg over bijvoorbeeld de (on)mogelijkheden van zonnestroomsystemen op het eigen dak en andere duurzame oplossingen. De installateurs lieten zien dat zij goed inspelen op specifieke vragen van Vogelwijkbewoners die op zoek zijn naar duurzame, maar ook esthetisch verantwoorde manieren van energie opwekken en besparen.

EnergieGarant

Leden van Vogelwijk Energie(k) kunnen voordelig advies krijgen van EPA-adviseur Hilbrand Does van EnergieGarant.

Inmiddels heeft EnergieGarant al bijna 30 wijkbewoners/leden geadviseerd hoe energie kan worden bespaard en de woning duurzamer kan worden gemaakt. Hierop hebben inmiddels al 6 bewoners maatregelen genomen en zijn er nog 10 opdrachten en aanvragen in behandeling om te investeren in vloerisolatie, een nieuwe ketel of zonnepanelen.

De gemeentelijke subsidieregeling op de vloer- en dakisolatie maakt die maatregelen extra aantrekkelijk. Het budget zal naar verwachting rond augustus uitgeput zijn, dus wacht niet met isoleren tot het najaar!

Meer informatie: energiegarant.nl
Bekijk de speciale voorwaarden voor leden…

DGK Installatie

Deze installateur liet twee primeurs zien.

Geïntegreerde zonnepanelen
die zeer esthetisch kunnen worden verwerkt in de daken van de Vogelwijkse woningen. Zij zijn niet alleen mooier dan ‘gewone’ zonnepanelen, maar met het formaat en vorm van deze panelen kan een dakvlak ook veel beter worden benut.

De Daikin Hybride warmtepomp is een warmtepomp met hybride CV-ketel ineen. Hiermee kan op zeer efficiënte manier ook in de bestaande bouw fors worden bespaard op de energierekening. Het hoge rendement is onder andere met een ISSO gelijkwaardigheidsverklaring gecontroleerd. Dit zorgt voor een zeer goede score op het energielabel – een verbetering van wel 2 of meer labelstappen, en daarmee een goede investering.

Meer informatie, ook over andere duurzame oplossingen: dgkinstallatie.nl

MEVABA

‘Glas-glas’ zonnepaneel: MEVABA liet dit bijzondere zonnepaneel van Centrosolar zien. Bijzonder omdat dit paneel een glas-glasconstructie heeft, in tegenstelling tot de gebruikelijke kunststof-glasconstructie. Deze panelen bieden allerlei voordelen ten opzichte van de traditionele, zoals een hogere opbrengst per Wp en langere levensduur (20 jaar garantie). De panelen degraderen minder; het risico van delaminatie is veel kleiner dan bij kunststof-glaspanelen.
Wat het paneel vooral voor Vogelwijkse huizen met mooie pannendaken ook zo aantrekkelijk maakt, is dat de glas-glasconstructie (afgezien van de cellen) doorzichtig is en daardoor mooier oogt dan de gebruikelijke panelen. Om te bekijken of zonnepanelen op een bepaald dak rendabel kunnen zijn, biedt MEVABA  een handig hulpmiddel waar u zelf ook  mee aan de slag kunt: de online dakscan.

Deze installateur is ook actief met innovatieve warmtepompsystemen, tot grote tevredenheid van ook een van onze leden.

Meer informatie, ook over andere duurzame oplossingen: mevaba.com