Bijeenkomst 20 november 2018

Zoals eerder aangekondigd in het wijkblad organiseert VwE op dinsdag 20 november 2018 een informatieve avond over het thema ‘Afscheid van het aardgas’. We horen van twee omliggende wijken, te weten de Vruchtenbuurt en het Regentesse- en Valkenboskwartier, op welke manier zij zich voorbereiden op een toekomst zonder aardgas, met name voor verwarming. Daarnaast zal een vertegenwoordiger van de Stichting Duurzaam Den Haag ook de ervaringen van andere Haagse wijken belichten, alsmede de rol die de gemeente in het geheel speelt. Naast de meer technische aspecten van mogelijke oplossingen zal het proces van besluitvorming, in het bijzonder de interactie tussen bewoners (eigenaren en huurders) en bedrijven aan de ene kant, en de overheid (rijk, provincie, gemeente) aan de andere kant, deel van de presentaties en van de discussie uitmaken. Gezien de discussies die plaatsvinden ter voorbereiding van de Klimaatwet en de stroomversnelling waar de energietransitie voor staat, lijkt dit een opportuun moment om met zoveel mogelijk Vogelwijkbewoners over deze punten van gedachten te wisselen. Het bestuur van VwE nodigt dan ook met klem zowel leden als niet-leden voor deze avond uit. De bijeenkomst vindt plaats in het clubhuis van sportvereniging Quick aan de Savornin Lohmanlaan en begint om 20.00 uur.

Actie verbruiksmanagers

VwE is een actie gestart die aansluit op de uitrol van slimme meters door netbeheerder Stedin die momenteel in de Vogelwijk plaats vindt. Aangesloten op de slimme meter kun je met een verbruiksmanager zelf je energieverbruik inzichtelijk maken, waardoor het o.a. gemakkelijker wordt om besparende maatregelen te treffen. Op vertoon van de aankoopbon geeft VwE aan haar leden maximaal €50 terug – klik op deze link voor details en uitgebreide informatie over slimme meters en energieverbruiksmanagers.

Woning geschikt voor warmtepomp?

Omdat veel mensen zich afvragen of hun Vogelwijkhuis wel geschikt is voor een warmtepomp, heeft VwE een uitgebreid artikel hierover op deze website geplaatst. Dus mocht u overwegen een warmtepomp te laten installeren, al dan niet in combinatie met de bestaande gasgestookte CV-ketel, of wilt u zich om andere redenen in de materie verdiepen, klik dan op deze link. Op de website vindt u ook andere informatie over warmtepompen.

Zomeractie – inruil koel/vries combinatie en wasdroger

Evenals vorig jaar heeft Vogelwijk Energiek met de firma Stadhouder een actie opgezet, waarbij oude, veel energie gebruikende apparaten met korting vervangen kunnen worden door moderne apparaten, die vaak minder dan de helft energie gebruiken.

Het betreft enerzijds de aankoop van een Bosch koelkast met A+++ label. Indien u uw oude koelkast of koel/vriescombinatie inruilt krijgt u een korting van €75 op de prijs. Daarbovenop krijgt u als lid van Vogelwijk Energiek een premie van €65. Het totale voordeel van €140 geldt dus alleen bij inruil van uw oude apparaat, dat Stadhouder meeneemt bij levering van uw nieuwe.

Iedereen weet dat wasdrogers enorme energieslurpers zijn. Het is en blijft dus het beste uw wasgoed binnen dan wel buitenshuis aan de lijn te drogen te hangen. Maar als u, om welke reden dan ook, niet zonder elektrische droger kunt, deze heeft staan en geregeld gebruikt, dan is het de moeite waard te overwegen uw oude apparaat in te ruilen voor een modern, veel minder stroom verslindend exemplaar. De nieuwe zg. warmtepompdrogers zijn in aanschaf iets duurder dan conventionele drogers, maar gebruiken tot 60% minder energie. De zomer-inruilactie stelt u in staat tegen dezelfde voorwaarden als hierboven genoemd uw oude wasdroger te vervangen, dus een totale korting van €140, indien u uw oude droger inruilt. Het A++ dan wel A+++ label geeft de garantie dat uw nieuwe droger veel zuiniger is. Overleg met Stadhouder welk model het beste bij u past.

Meer informatie over de beschikbare apparaten kunt u lezen in de folders (koelkast, wasdroger). Let niet op de daar genoemde prijzen en kortingen, maar neem kontakt op met de firma Stadhouder aan het Thomsonplein. Ook als de getoonde apparaten niet aan uw wensen voldoen, kan Stadhouder u wellicht met een ander model tegemoet komen. De actie loopt tot medio oktober.

Voor vragen of opmerkingen over deze actie: info@vogelwijkenergiek.nl.

Ledenbijeenkomst op 15 mei 2018, 20:00 uur bij Quick

Op 15 mei houden we een ledenbijeenkomst. Deze ledenbijeenkomst heeft 3 onderdelen.

Dat zijn:

  • de ALV’s (Algemene LedenVergadering) van zowel de Vereniging Vogelwijk Energie(k) als van ZonneVogel Coöperatie U.A.
  • Een toelichting van een aantal leden van Vogelwijk Energie(k), waarin zij vertellen wat ze de afgelopen tijd gedaan hebben om hun woning duurzamer te maken, en wat hun ervaringen daarmee waren.

De verslagen van de vorige vergadering (18 april 2017) vindt u hier.