Inruil energieslurpende Koel/vries combinatie

Heeft u ook nog een energieslurpende oude koelvriescombinatie? Ruil hem in met € 300,- korting.

Een niet-representatieve steekproef heeft uitgewezen dat veel Vogelwijkbewoners oudere koel- en/of vrieskasten bezitten. Deze oudere apparaten verbruiken niet alleen meer stroom dan de nieuwste modellen, maar lekken ook vaak warmte door beschimmelde of versleten rubberranden, waardoor ze nog minder efficiënt zijn. Het klinkt raar, maar het is voor uw portemonnee en het milieu gunstig om zelfs een 8 jaar oude koelkast die niet stuk is te vervangen door een modern A+++ model. Die moderne is veel zuiniger en leidt dus tot minder CO2 uitstoot. Het vervangen van een 15 jaar oude verdien je al in een jaar of 6 terug.
Veel mensen blijken te denken dat energieklasse A+ een hoge mate van efficiëntie aangeeft, terwijl het momenteel in feite de minst zuinige koelkasten op de markt zijn. Het label voor de zuinigste is nu A+++ (een nieuw, rationeler labeling-stelsel is in voorbereiding). Zo’n apparaat gebruikt slechts een derde tot de helft van de stroom van een A+ model. Afhankelijk van de leeftijd van uw oude koelkast, kan de besparing oplopen tot €100 per jaar (zie www.milieucentraal.nl).

Vogelwijk Energie(k) start daarom een actie om het vervangen van oude koelvriescombinaties te stimuleren.
We kunnen u nu langs drie wegen tegelijk korting aanbieden, van de fabrikant (Bosch), van de leverancier (Stadhouder aan het Thompsonplein) en van Vogelwijk Energie(k).
Fabrikant Bosch heeft een actie die loopt tot 31 augustus 2017. Voor een twintigtal A+++ koelvriescombinaties krijgt u een korting van € 75, De modellen en een uitleg van de actie vindt u op: http://www.bosch-home.nl/acties/75-euro-retour-op-energiezuinige-koelkasten-en-vriezers
Wij hebben afspraken gemaakt met de firma Stadhouder, de lokale Witgoed en Elektronicawinkel aan het Thomsonplein. (Stimuleren van lokale ondernemers is onderdeel van ons duurzaamheidsstreven.) Stadhouder geeft in samenwerking met Bosch een korting van € 150,- op 3 modellen van Bosch, bij inlevering van de oude koelkast Uiteraard kan er ook voor andere modellen een korting/inruilprijs aangeboden worden, maar dat hangt af van het model waarvoor gekozen wordt.
Tot slot geeft Vogelwijk Energie(k) aan haar leden daar boven op nog een subsidie van € 75 – voor maximaal 25 leden.
Alle drie de acties tezamen leveren een korting op van € 300,- voor leden, resp. € 225,- voor nietleden.
Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u rechtstreeks naar Stadhouder gaan om de aanbieding en eventueel andere modellen te bekijken en daarover afspraken te maken. Wij krijgen van Stadhouder te horen wie van de actie gebruik heeft gemaakt, zodat wij indien van toepassing de extra VwE-bijdrage in orde kunnen maken.
Wanneer u nog vragen of opmerkingen heeft, weet u ons natuurlijk te bereiken op mailto:zonnevogel@vogelwijkenergiek.nl.